miércoles, 27 de abril de 2011

LA CREU AL BAIX MAESTRAT



Ahir, 26 d’Abril, la Creu i la Icona que estan presents en les Jornades Mundials de la Joventut van estar a l’arxiprestat del Baix Maestrat, concretament a Vinaròs i Benicarló.

Una jornada que va començar la nit del dia 25 quan alguns dels voluntaris de l’organització van muntar a Sant Mateu per rebre la Creu de part d’aqueix arxiprestat. Posteriorment es va dur a la residència que les monges tenen allí a Vinaròs ,on va passar la nit i al matí el Bisbe va presidir una Eucaristia.

Una volta va començar la Jornada oficialment, més de dos-cents joves de Benicarló, Càlig, Cervera, Peníscola i Vinaròs van anar en romeria cap a l’ermita de Sant Sebastià de Vinaròs duent la Creu que els acreditava.

Allí van dinar, van fer jocs, una gimcana, la motivació per la posterior pregària a Benicarló, ...

Més tard, a la vesprada, dos autobús varen dur a molts joves cap al port de Vinaròs , per així muntar a la Golondrina i venir fins el port de Benicarló on una gran quantitat de gent l’esperava emocionada.

Després de rebre la Creu i la Icona per part de les autoritats, el Senyor Bisbe, els tambors, els joves, la gent, ... van va començar la processó fins la plaça Constitució on la Vetlla de pregària va estar marcada per la veu dels testimonis que van fer emocionar la gent.

Ja per acabar es van dur els dos monuments al Convent de les Concepcionistes fins aquest matí. Després de celebrar l’Eucaristia presidida pel Vicari General, alguns voluntaris els han carregat a la furgoneta per dur-los a Sant Jaume d’Enveja.

Des de l’organització volem donar gràcies a totes aquelles persones que van fer possible la realització de tots els actes: a l’Ajuntament de Benicarló, J.R. Sistems, a tots els grups de Bombos de Benicarló, als voluntaris i a tots els joves que van assistir, els mossens, testimonis , les tres parròquies, les floristeries... , i a tota aquella gent què, anònimament va participar d’aquest gran acte.

Se’ns quedarà marcat per molt de temps en el nostre cor i, sobretot a totes aquelles persones que van viure de primera mà aquest gran esdeveniment inoblidable.

Podeu trobar més fotos a: jornadacreu.blogspot.com

Gràcies a tots!

3 comentarios:

  1. va ser un dia espectacular y carregat d'emocions que no s'ens olvidara mai a ningun jove

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per tot el es va transmetre amb la presència d´eixa creu tan significativa. Enhorabona als que ho van preparar.

    ResponderEliminar
  3. Una experiència inolvidable, que a tots ens va marcar, joves i grans, però que va ser possible gràcies a tptes les persones que van col·laborar en especial els joves. Gràcies per tot

    ResponderEliminar