lunes, 15 de agosto de 2011

SENSE VOSALTRES NO HAGUERA SIGUT POSSIBLE! JMJ BENICARLÓ – ITALIA

Un onze d’Agost del 2011 un grup de 400 italians provinents de la diòcesi de Cremona van arribar a Benicarló per poder gaudir d’uns dies de festa, diversió alegria i com no, pregària per preparar la trobada mundial de la joventut.

A les onze de la nit els huit autobusos van parar a l’Avinguda Catalunya per poder descarregar els equipatges i posteriorment sopar. Una volta haguérem sopar vam distribuir els acollits en les famílies que els pertocava o duent-los als col·legis corresponents.

El dia dotze va començar amb la pregària i inici dels Dies En les Diòcesis (DED). Una pregària presidida pel Senyor Bisbe de Tortosa on es demanà per tots els joves. Una volta hagué acabat vam eixir en caminada cap a Peníscola on pel mateix camí vam realitzar una gimcana amb diferents proves. A la nit, el concert de cinema que organitza la Banda de Música any rere any.


El dissabte començà de bon de matí, quan els 400 italians van anar-se’n a València. Allí varen visitar la Catedral, la Basílica dels Desemparats i per últim la Ciutat de les Arts i les Ciències. Mentrestant, alguns joves voluntaris preparaven el JMJ Festival al col·legi La Salle. La nit va començar amb un sopar de pa-i-porta i un posterior bingo per als assistents. Després un magnífic concert del grup benicarlando “Reloj Vacio” i per acabar discoteca amb voluntaris del grup Fanatic.

El dia catorze va ser un poc tranquil. Pel matí temps lliure per descansar, anar a la platja, als bous... De vesprada, a Tortosa. Primer dinàmica sobre com treballen les esglésies de totes dues diòcesis i després missa a la Catedral i posterior concert del grup català “Terrer Roig”.

L’últim dia a Benicarló, el dia quinze es va iniciar amb l’Eucaristia de comiat a la parròquia de Sant Bertomeu. Una missa concelebrada molt emotiva. Més tard hora dels adéus, dinar al poliesportiu i carregar les maletes al bus.

Sobre les tres de la vesprada han marxat cap a Madrid on podran disfrutar de la vinguda del Papa Benet XVI.

Han sigut uns dies espectaculars on hem tingut moments de diversió, festa, alegria..., però també d’oració, reflexió... Els voluntaris i l’organització, a l’igual que tots els italians, estan molt contents d’haver pogut ser partíceps d’aquesta bonica tasca.

També cal dir que agraïm la col·laboració de l’Ajuntament, Banda de Música, Brigada d’Obres, J.R. Sistems, IFF, mitjans de comunicació... i a totes aquelles persones que des de l’anonimat han treballat perquè tot isca a la perfecció. Com no, no podem oblidar a les famílies d’acollida, els voluntaris i a totes les persones de l’organització que han posat el seu temps per preparar aquest esdeveniment.

Per això volem donar-vos les GRÀCIES, perquè us ho mereixeu tots i perquè sense vosaltres res haguera sigut possible. GRÀCIES.

Equip de premsa de la JMJ Benicarló

1 comentario: